Olika Tävlingar

Kanalisera ditt bilengagemang – gå med i en bilklubb

 

Det finns många bilintresserade personer i Sverige och många vill träffa sina likasinnade. Ett bra sätt att göra det är att gå med i någon av alla bilklubbar som finns i landet.

 

En bilklubb är en sammanslutning för ett antal personer som delar samma intresse – bilar. Det kan både vara bilar i allmänhet, eller bilar av ett särskilt märke eller modell. Det är inte bara i Sverige det finns bilklubbar, utan det är något som existerar världen över. Ofta samverkar bilklubbar från Sverige med bilklubbar av samma slag i andra länder, inom ramen för olika internationella samarbeten och internationella bilnätverk. Den gemensamma nämnaren för alla dessa bilklubbar är att de fungerar som knytpunkter för bilintresserade människor med ett starkt och brinnande intresse för bilar av olika slag.

Bilklubb kan ge dig möjlighet att gå på event och provköra nya bilar

En annan mycket uppenbar fördel med att vara med i en bilklubb, i synnerhet de bilklubbar som är knutna till ett visst bilmärke är att man kan få ta del av en rad förmåner som tack för sitt engagemang. Är man med i ett visst bilmärkes bilklubb kan man få inbjudan att provköra bilar innan den möjligheten ges till gemene man, vilket är en enorm fördel för den som är mycket bilintresserad. Ofta erbjuder stora bilmärken event där man får lyssna till intressanta talare, få något att äta och dricka, och mingla med intressanta personer. Sådana events kan man få möjlighet att gå på om man är del av en bilklubb.

 

Bilklubbar – en möjlighet att köra på bana

Många startar, eller gå med i en, bilklubb för att få möjlighet att köra bil på bana. Som enskild förare kan det vara mycket dyrt. Det finns få körbanor i Sverige i förhållande till det relativt stora intresse för bankörning som finns bland bilintresserade och därför är det av stor vikt att man går ihop ett större gäng i en bilklubb om man vill kunna ägna sig åt bankörning. Det kan delvis handla om åkning bara för att det är roligt, men man kan också internt inom bilklubben anordna tävlingar av olika slag. Bilföretag eller andra tänkbara intressenter kan i många fall vara villiga att sponsra den typen av evenemagn.